Alltid lättskalade & perfekt kokta ägg.

”Det bästa äggredskapet någonsin!”

GERT KLÖTZKE
Kocklegend och professor i gastronomi.

Foto: Per-Erik Berglund

Gerts recept på lättskalade och perfekt kokta ägg:

s-webb_picka

Picka – tryck metallspetsen genom skalet i äggets trubbiga ände.

s-webb_lägga i

Lägg ägget i kokande vatten. Alltid perfekt tidtagning.

s-webb_spola

Enkel avkylning.

s-webb_Skala

Alltid lättskalat.

Sked_Separera-gula_ok

Bonus – separera gula och vita.

s-webb_picka s-webb_lägga i s-webb_spola s-webb_Skala Sked_Separera-gula_ok

PERFEKTA KOKTIDER

Tiderna gäller för kylskåpskalla ägg som läggs i kokande vatten. För rumsvarma ägg dra av 1 minut.

Lite av vitan lösFast vita och lös gulaLite av gulan lösFast gulaHård och smulig gula
S4.305.307.008.0010.00
M5.006.007.309.0011.00
L5.306.308.0010.0012.00
XL6.007.309.0011.0013.30

Gert rekommenderar:
Ägg förvaras bäst i kylskåp. Där håller de sig färska betydligt längre än i rumstemperatur.


”Har man en gång använt Egg de Luxe är man fast!”

GERT KLÖTZKE
Kocklegend och professor i gastronomi.


Material: Livsmedelsgodkänd polyamid (PA) 6 med 30% glasfiber. Rostfritt fjäderstål. Tål maskindisk och upp till 220°C. Sorteras som plast och metall.