
Alltid lättskalade & perfekt kokta ägg.
”Det bästa äggredskapet någonsin!”
GERT KLÖTZKE
Kocklegend och professor i gastronomi.

Gerts recept på lättskalade och perfekt kokta ägg:
PERFEKTA KOKTIDER
Tiderna gäller för kylskåpskalla ägg som läggs i kokande vatten. För rumsvarma ägg dra av 1 minut.
| Lite av vitan lös | Fast vita och lös gula | Lite av gulan lös | Fast gula | Hård och smulig gula | |
|---|---|---|---|---|---|
| S | 4.30 | 5.30 | 7.00 | 8.00 | 10.00 |
| M | 5.00 | 6.00 | 7.30 | 9.00 | 11.00 |
| L | 5.30 | 6.30 | 8.00 | 10.00 | 12.00 |
| XL | 6.00 | 7.30 | 9.00 | 11.00 | 13.30 |
Gert rekommenderar:
Ägg förvaras bäst i kylskåp. Där håller de sig färska betydligt längre än i rumstemperatur.
”Har man en gång använt Egg de Luxe är man fast!”
GERT KLÖTZKE
Kocklegend och professor i gastronomi.


Material: Livsmedelsgodkänd polyamid (PA) 6 med 30% glasfiber. Rostfritt fjäderstål. Tål maskindisk och upp till 220°C. Sorteras som plast och metall.
