”Allt kan göras på ett bästa sätt.
Även en så enkel sak som att koka ett ägg!”

”Allt kan göras på ett bästa sätt. Även en så enkel sak som att koka ett ägg!”

Det franska kökets stolta ordspråk.

DET BÄSTA SÄTTET ATT KOKA ÄGG.

Ett engelskt äggföretag frågade sina kunder hur de kokar ägg. Man trodde på kanske tio olika sätt. Man fick in fler än hundra svar.
Nu finns det ett bästa sätt att koka ägg – Egg de Luxe. Alltid lättskalade och perfekt kokta ägg.

TIDEN ÄR ALLT.

Perfekta ägg kräver perfekt tidtagning. Det får du genom att först picka ägget – trycka Egg de Luxes metallspets genom skalet i äggets trubbiga ände och sedan lägga ner ägget i kokande vatten. Även kylskåpskalla ägg! De spricker aldrig och ingen vita rinner ut. Perfekt tidtagning!

SPETSTEKNIK I KÖKET.

Efter att du pickat ägget med Egg de Luxe och sedan lägger ner det i kokande vatten, sprutar det ut ett pärlband av luftbubblor genom det pickade hålet. Det är – i äggets värld – stora krafter på gång. De gamla nålarnas lilla hål var många gånger för litet för att luften skulle komma ut tillräckligt snabbt. Varför äggskalen sprack, med utrunnen vita som följd. Med Egg de Luxe händer inte det. Inte ens med ägg tagna direkt ur kylskåpet! Perfekt tidkontroll!

PERFEKTA KOKTIDER

Tiderna gäller för kylskåpskalla ägg som läggs i kokande vatten. För rumsvarma ägg dra av 1 minut.

Lite av vitan lösFast vita och lös gulaLite av gulan lösFast gulaHård och smulig gula
S4.305.307.008.0010.00
M5.006.007.309.0011.00
L5.306.308.0010.0012.00
XL6.007.309.0011.0013.30

ALLTID LÄTTSKALADE.

Det breda pilspetshålet gör också att det under kokningen kommer in vatten som lägger sig under skalet och gör äggen underbart lättskalade. Till och med vaktelägg blir lättskalade efter att de pickats med Egg de Luxe!

ETT GRUNT HÅL ÄR OCKSÅ VIKTIGT.

Mellan äggskalet och vitan finns två tunna hinnor. När ägget pickas med en nål går den lätt igenom både skalet och de två hinnorna. Vid den inre av dessa hinnor, den som omsluter äggets vita, är vitan lös som vatten. (Du kan se det nästa gång du steker ett ägg och ser den yttre delen av vitan rinna ut som vatten i stekpannan.) Vitans lättrunnenhet gör att den kan täppa till hålet som nålen just gjort, med resultatet att den innestängda luften inte kommer ut, skalet spricker och äggkokningen misslyckas. Egg de Luxe pilspets går alltid igenom skalet och den första hinnan, men aldrig igenom den andra hinnan. Perfektion varje gång.

EGG DE LUXE – MYCKET MER ÄN BARA DEN PERFEKTA ÄGGPICKAREN.

Med Egg de Luxe är det lätt att lägga ner äggen i kokande vatten. Och enkelt att plocka upp dom, ett och ett, allteftersom de uppnår den önskade koktiden.

De två smala slitsarna i skedbottnen har flera funktioner. När du kyler av ägget för att stanna upp vidare kokning, rinner vattnet ”rakt igenom” skedhuvudet, tack vare slitsarna. Inget stänk. Rent och snyggt.

Det säger sig också självt att Egg de Luxe är idealisk för att ta upp t ex pocherade ägg med.
Slitsarna och skedhuvudets vassa kant gör också Egg de Luxe till ett perfekt redskap för att separera gulan från vitan!

Med Egg de Luxe slipper du ifrån de elektriska äggkokarnas tyranni. Att alla måste äta ägg kokta med samma tid. Vi älskar valfriheten. Leve det personligt kokta ägget! Var och ens perfekta ägg! Och med Egg de Luxe slipper du resursslöseriet med äggkokarna.

Egg de Luxe ger samma perfekta resultat med både rumsvarma som kylskåpskalla ägg. Och ägg hör faktiskt bäst hemma i kylskåp. Där håller de sig färska betydligt längre än i rumstemperatur.
Och äggets trubbiga ände – den som alltid ska pickas – hur hittar du den säkrast? Det är den änden som står uppåt i äggkartongen!
Med Egg du Luxe kan du leva upp till det franska kökets stolta ordspråk: ”Allt kan göras på ett bästa sätt. Även en så enkel sak som att koka ett ägg!”

Eller som Gert Klötzke säger.
”Har man en gång använt Egg de Luxe är man fast!”